Amatör Denizci Belgesi Sınavlarına Hazırlık Kursu

Özel kayıtlı motorlu ve yelkenli 24 metreye kadar tekneler için ehliyet olan ADB sınavına hazırlık kursu.

İstanbul: Levent - Maltepe - Beylikdüzü

İzmir: Alsancak

Ankara: Çankaya

Kurs süresi: Toplam 12 saat.

Sınav tarihleri: Her hafta, devletin bilgisayarlı sınav salonlarında.

Butik Eğitim: %98 Başarı Oranı!..

2009 yılından bugüne kadar derslerini tamamlayan mezunlarımızdan birkaç kişi hariç hepsi ADB sınavını ilk girişte geçti. Bir aksilik olur ve sınavı ilk girişte geçemezseniz, ücretsiz ders tekrarı veriyoruz.

Sadece 150TL fark ödeyerek aynı tarihlerde Kısa Mesafe Telsiz sınavına da hazırlanabilirsiniz. Grup indirimi 2 kişi ve üzeri kayıtlarda geçerlidir. Kurs ücreti kayıtta peşin alınır.

İş çıkışında 4 günlük 19:00 - 22:00 alternatif kurs programı.

ADB almak zorunda mıyım?

8 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanan son değişiklikle getirilen Ek Madde 3'e göre: ADB belgesi olmadığı halde özel tekne kullanan kişilere 2500 Türk Lirası idari para cezası uygulanır.

2 Ekim 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan değişiklikle,

2/3/2008 tarihli ve 26804 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(5) Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.”

Sınavlar ne zaman?

Her hafta Cuma günü liman başkanlıklarının bilgisayarlı sınav merkezlerinde sınav açılmaktadır.

Kursa kimler katılabilir?

15 yaşından gün almış Türk vatandaşları ve Türkiye'de oturma izni olan yabancı uyruklu kişiler kursumuza katıldıktan sonra sınava girerek ADB sahibi olabilir. KMT kursu için 17 yaşını doldurmuş olmak gerekir.

Hayır, ADB sınavı tamamen teorik bir test sınavıdır ve araba ehliyetindeki gibi teorik sınavı geçtikten sonra uygulamalı sınav yoktur. Bu yüzden ADB kursumuzda seyre çıkılmamaktadır.

Amatör Denizci Belgesi ile 24 metreye kadar özel kayıtlı motorlu ve yelkenli tekneleri kullanabilirsiniz. Ayrıca Turizm Bakanlığı yat işletme sertifikasına sahip tekneleri de (charter) kiralama sözleşmesi ile mürettebatsız kullanabilirsiniz.

ADB ile ticari tekne kullanamaz, gemilerde ve yatlarda profesyonel olarak çalışamazsınız.

Göz ve kulak muayenesi olacağınız ve başhekimin imzalayacağı herhangi bir poliklinikten son 4 ay içinde alınmış ve özellikle "Amatör Denizci Belgesi Alabilir" başlığı ile düzenlenmiş bir sağlık raporu gereklidir.

Örnek Sınav Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi bir yatın çağrı işareti olabilir?
a) YM11
b) YT1630
c) TCG14
d) TCDL
e) YM1984

2. Geminin bordasında yüklü durumdaki su hattı ile boş durumdaki su hattı arasındaki kısma ne ad verilir?
a) Kemere
b) Bodoslama
c) Pruva
d) Faça
e) Karina

3. “Baş halat mola” diye gelen bir komutta ne istenmektedir?
a) Halatın vira edilmesi
b) Halatın bırakılması
c) Halatın elle tutulması
d) Halatın ırgata sarılması
e) Halatın koçboynuzuna bağlanması

4. Aşağıdakilerden hangisi nebati halat değildir?
a) Sisal
b) Keten
c) Manila
d) Polipropilen
e) Kendir

5. Pervanenin padıl etkisi neden oluşur?
a) Pervane boyundan
b) Pervane şeklinden
c) Karinanın şeklinden
d) Derinlik farkından
e) Geminin hızından

6. Yelkenli teknenin baş tarafının rüzgâra en yakın seyrettiği seyir şekline ne isim verilir?
a) Apaz
b) Dar apaz
c) Kör tiramola
d) Orsa
e) Pupa

7. Haritanın enlemlerinden alınan bir dakikalık ölçü kaç mile denk gelir?
a) 12
b) 4
c) 1
d) 6
e) 2

8. Hakiki 180 rotasına seyir halinde iken tam pruvada bir “Doğu Kardinal Şamandırası” görüldüğünde hemen ne yapılmalıdır?
a) Etrafta diğer şamandıraların yerlerine bakılır.
b) Makine durdurulur.
c) Dümen iskeleye basılır.
d) Sığlığın ne tarafta olduğu araştırılır.
e) Dümen sancağa basılır.

9. Rotası 180 olan tekne bir fenerden kerterizle mevkii koyacaktır. Feneri sancak 40 derece görmüştür. Haritaya fenerin kerterizini kaç derece çizecektir?
a) 140
b) 270
c) 040
d) 180
e) 220

10. Kutup yıldızı hangi takım yıldızının ucundadır?
a) Yay
b) Büyük ayı
c) Küçük ayı
d) Akrep
e) Kartal

11. Pruvadan gelmekte olan ve her iki borda feneri ile silyon fenerleri görünen geminin kısa bir zaman sonra sadece kırmızı borda feneri ve iki silyon feneri görünmektedir. Gemi nasıl bir manevra yapmıştır?
a) Sancağımızdan geçmiştir.
b) Hızını azaltmıştır.
c) Kendi sancağına dönmüştür.
d) Gemi geri dönmüştür.
e) Kendi iskelesine dönmüştür.

12. Aşağıdakilerden hangisinde demir atılacak yer bulunabilir?
a) Navtex
b) GPS
c) Radar
d) Pusula
e) Harita

13. Gemiyi terk etmek gerekip can salı denize atılınca aşağıdakilerden önce hangi hususa dikkat etmek çok önemlidir?
a) Çalıştırma parimasının tekneye bağlı olup olmadığı.
b) Rüzgârın hangi taraftan estiği.
c) Denize atılma saati.
d) Teknenin makinesinin durmuş olması.
e) Teknede yangın olup olmadığı.

14. “Denize düşen kişinin düştüğü yöne alabanda basılır. Teken başlandıç rotasından 70 derece saptığında dümen aksi istikamete alabanda basılır. Prova başlandıç rotasının 180 derece tersine geldiğinde dümen ortalanır.” Anlatılan manevra hangi isimle anılır?
a) Peterson
b) Willamson
c) David
d) Anderson
e) Johnson

15. Gemiyi karaya oturmaya karar verirken aşağıdakilerden hangisi öncelikle dikkate alınması gerekir?
a) Kıyı yapısı
b) Makine gücü
c) Gece veya gündüz olması
d) Geminin hızı
e) Hava durumu

16. Tekne 4 metreden daha derin bir yere battığında ve varsa hangi can kurtarma aracı su üstüne çıkacaktır?
a) Can simidi
b) Dalma giysisi
c) Isı koruyucu tulum
d) Can yeleği
e) Can salı

17. Yedekleme yapılırken yedek halatının boyu nasıl ayarlanmalıdır?
a) 30 metre
b) İki tekne boyu kadar
c) Bir tekne boyu kadar
d) En az direk boyu kadar
e) Dalga boyuna göre

18. Güvertedeki bir yangında hangi söndürücü en son tercih edilmelidir?
a) Karbondioksitli
b) Sulu söndürücü
c) Kimyasal tozlu
d) Köpüklü
e) Kum

19. Can salında kişi başına kaç litre su vardır?
a) 1
b) 2
c) 5
d) 1,5
e) 0,5

20. Aşırı üşüme geçirmiş, hipotermiye uğramış bir kazazedeye öncelikle nasıl ilk yardım yapılır?
a) Vücudu ovalanır.
b) Ilık su verilir.
c) Sıcak içecek verilir.
d) Battaniyeye sarılır.
e) Sıcak yere alınır.

21. Akdeniz’de tam önümüzde bir alçak basınç alanı bulunuyorsa, rüzgâr hangi yönden eser?
a) Pruvadan
b) Sancak bordadan
c) Pupadan
d) İskele bordadan
e) Sancak omuzluktan

22. Hangi denizimiz Marpo78 sözleşmesine göre “özel alan” ilan edilmiştir?
a) Akdeniz
b) Marmara
c) Karadeniz
d) Ege
e) Hepsi

23. Dizel makinede enjekörden yakıt püskürtüldüğünde piston hangi konumdadır?
a) Yukarı çıkmakta
b) Aşağı inmekte
c) Alt ölü noktada
d) Üst ölü noktada
e) Ortada

24. Bir üretecin veya + ucu, diğer üretecin “-“ ucuna gelecek şekilde bağlanarak oluşan devreye ne denir?
a) Paralel devre
b) İkincil devre
c) Seri devre
d) Karışık devre
e) Kısa devre

Cevap Anahtarı

1: e, 2: d, 3: b, 4: d

5: d, 6: d, 7: c, 8: c

9: e, 10: c, 11: c, 12: e

13: a, 14: b, 15: a, 16: e

17: e, 18: c, 19: d, 20: d

21: d, 22: e, 23: d, 24: c

Kursta İşlenen Konular

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü
Amatör Denizci Eğitim Müfredatı'na göre ders içeriklerimiz:

I. Ders:

  1. Genel Bilgiler
  2. Tekne Kısımları ve Donanımlar
  3. Genel Denizcilik Terimleri ve Teknede Yönler
  4. Halatlar, Bağlar ve Palamar Halatları
  5. Yelkenli Tekneler
  6. Manevrayı Etkileyen Faktörler, Yanaşma ve Ayrılma
  7. Denizde Çatışmayı Önleme

II. Ders:

  1. Seyir Araçları
  2. Pusula Hesabı ve Kerterizler
  3. Kuzey Yıldızını Bulma
  4. Harita Bilgisi
  5. Seyir: Planlama, Elektronikler ve Mevki Koyma
  6. Seyir Yardımcıları: Fenerler ve Şamandıralar

III. Ders:

  1. Demirleme
  2. Can Kurtarma Araçları ve Denize Adam Düşmesi
  3. Denizde Çatışma ve Çatışma Sonrası Alınacak Önlemler
  4. Teknenin Karaya Oturtulması, Yedekleme ve Yedeklenme
  5. Motor Bilgisi
  6. Denizde Yangınla Mücadele
  7. Tekneyi Terk ve Denizde Canlı Kalma

IV. Ders:

  1. Meteoroloji
  2. Deniz Kirliliği
  3. Elektrik
  4. Denizde ve Gemide İlkyardım
  5. Mevzuat
  6. Temel VHF Telsiz

Yorumlar

İlker Gümüşova gibi bir denizciyle tanışmak bile bir ayricalikti. Denize sevdalı herkese tavsiye ederim

Çömlekçi yatçılıkta aldığım karmaşık eitimi ve bunun sonucunda başarılı ADB sınavını Kutsi hocanın anlayışlı eitimi sayesinde sınavı başardım.

İsmail Taşdelen Hocamızın haftasonu eğitimi sayesinde tek seferde ADB ve KMT sınavlarından rahatlıkla geçtim. Hem eğlenceli hem de gerçekten kullanacağınız bilgilerle donanmak için bu kursu tercih edebilirsiniz.

Başta Atilla Hoca'ya olmak üzere, Mehmet Bey'e, Emin Bey'e ve sekreterya ekibine hem eğitim hem sınav başvuru / prosedürel işler için yardımlarından dolayı ve en önemlisi sınavları 90 ortalama ile ilk denemede rahatlıkla vermemden ötürü Çömlekçi Yatçılık'a tekrar tekrar teşekkürler.

Dün itibari ile ADB ve KMT sınavları geçerek belgeleri almaya hak kazandım. Amaç sınavı geçmekten ziyade bu işi öğrenmekti benim için. Özellikle Kutsi hocama ve belgeleri düzenlememde, başvuruları vs işlemleri yapmamda aradığım zaman ilgilerini esirgemeyen ofis çalışanlarına çok teşekkür ederim.

Sayın İlker Gümüşoğlu Hocamız sayesinde hem çok iyi öğrenip, hem de birlikte sınava girdiklerimin arasında en yüksek puanı alarak ehliyetlerime kavuştum. Çok teşekkür ediyorum.

Atilla hocama sevgilerle; ilk sınavda ADB ve KMT'den 90ar puanla geçtim. Dersleri iyice dinlemek ve sınava 2 gün kala soruların üzerinden hızlıca geçmek yeterli oldu KMT zaten 15 soru, 8-10 dakikada yanıtlıyorsınuz, ADB'de en fazla rota - kerteriz hesaplama zorlayabilir; formülleri bildikten sonra hepsi kolay.

Merhabalar, antalyada düzenlenen kursa katıldım , ilk sınavda başarılı oldum ....
Denize güzel bir yelken açtıran sayın hocamaıza çok teşekkürler.... Pruvanız neta olsun ...

Antalyada Kutsi Beyin verdigi kursa katildim,iyi bir derece ile sinavi basardim.Kutsi Beye ve Cömlekci Yatciliga cok tesekkür ediyorum. Gercek bir Denizci olmak isteyenlere bu kurslara katilmalarini tavsiye ederim.

23.12.2016 da hafta sonu kursuna katıldım Atilla hocamın güzel anlatımı sayesinde (evde ders çalışmamak kaydı ile) 30.12.2016 tarihinde girmiş oldugum her iki sınavı geçerek aynı gün kartlarımı da aldım. teşekkürler çömlekçi ailesi ve Atilla ŞAYAN hocam.

Hocam emeginize saglık açık sularda karşılaşmak dileğiyle

iki gün gibi kısa sürede gerçekten çok şey öğrendim. 13 ocakta sınava girdim geçtim ve 20 ocak 2017 de kaptanlık belgesini verecekler. burada sınavı geçmekten ziyade asıl deniz de yapılması gerekenler ve teknemizin temizliğinin nasıl bir kimyasalla yapıldığında daha iyi olacağı gibi bir çok konuyu öğrenme olanağımız oldu. bu konuda sayın ilker Gümüşova ya çok çok teşekkürler.

bugün sınava girdim ve geçtim ADM belgesi almaya hak kazandım kurstaki 2 günlük ders almam bana çok şey kattı ilk sınavda başardım İSMAİL HOCAMIN emklerine sağlık ÇÖMLEKÇİ YATÇILIK A çok teşekkür ederim

ilk sınavda hem AMD hem KMT belgemi aldım. Başta Mehmet Bey'e başarılı anlatımı,iletişimi ve yakın ilgi nedeniyle ekibine çok teşekkürler.

Mehmet Çömlekci hocamin keyifli, akilda kalici ve ince tiyolari sayesinde bugun adb ve kmt sinavlarindan basariyla gecildi ve belgeler alindi. Tesekkurler Mehmet hocam antalyadan selamlar..

Kurs bitiminde hemen sonra İzmir de sınava girdim
İlker hocamın esprili ,sınava değil gerçek denizciliğe yönelik anlatımlarıyla adeta hap gibi sunumları
Sayesinde ilk seferde bu işi de halletmenin mutluluğunu tattırdı.Emeklerine sağlık
Yolu Deniz'den geçenlerin Birgün bir limanda buluşmak dileğiyle

Sevgili İlker Hocam sayesinde unutulmaz bir kurs deneyimi aldım.. Tarzı konusunda yazacak birşey bulamıyorum :) çok sevdim kendisini çok samimi ve gerçek bir denizcidir kendileri ... dersten ayrı olarak da size aktaracağı deneyimleri dinlemek çok hoşunuza gidecektir... ama o tarzı yokmuuu :) lafı uzatmayayım daha fazla İlker hocam sayesinde ADB sınavında başarılı oldum.. ama pratikte ise umarım bir gün yollarım kendisi ile kesişir ve gerçek bir üstatdan deneyim kazanırım.. Denizle Kalın Çömlekçi farkı ile kazanın ! (İyi Bir Motto Olsun bu size)

Bu gun gırmıs oldugum ADB sınavından ilk sefer de gecmıs bulunmaktayım . Emeklerınden oturu sızlere teşekkür ederim

Atilla Şayan hocama teşekkür ederim. Hem eğlenceli hem kolay bir eğitim sayesinde KMT ve ADB belgemi aldım. Kurs ve sonrasındaki yardımları için tekrar teşekkür ederim.

İlker hocam ürün yerleştirme eğitiminiz sayesinde adb ve kmt mizi tek seferde yüksek not ile aldık sonsuz teşekkürler :)

ADB sınavından 98 aldım, yanlış olan o bir soruda da sizi dinlemediğim için İlker Hocam, ilk aklınıza gelen doğrudur,değiştirmeyin Allah'ın iki ayaklısı demiştiniz :)
Keyifli geçen dersler ve sınav haricinde de çok ihtiyacımız olacak bilgiler için teşekkürler.

Sayın Mehmet bey'e kurs suresınce gosterdıgı derslerden oturu teşekkür edıyorum. Bu sure zarfında da basını ağrıttığım Sayın Nurten Hanım'a da degerlı yardımlarından oturu teşekkür edıyorum. Aldıgım puan 88 .

Sayg

Emre KUCUKSARAC
ADAKENT DENIZCILIK

Bugün itibariyle KMT ve ADB belgelerimi almaya hak kazandım bunda en büyük pay Sayın İlker Hocama ait olup kendisine minnettar olduğumu beyan etmrk isterim.Ders anlatma tekniği eşi benzeri olmayan bir teknik olup sınavda hep onun desikleri aklıma geldi ve insan olarakda böyle değerli biriyle tanışmama vesile olduğunuz için müteşekkirim.
Saygı ve Sevgilerimle
Mete Üre

ADB ve KMT ehliyetlerimi almak için 52 yaşında biraz çekinerek çıktığım sınav yolculuğumda bana yol gösteren değerli hocam Mehmet Çömlekçi Bey'e ve bu süreçte yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Nurten Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. ADB sınavından 92, KMT'den ise 88 almamda büyük payları vardır. Daha öncede niyetlenmiştim ancak bazı karışık konuları anlamakta zorlandığım için vazgeçmiştim. Bu defa işi şansa bırakmamak için yazıldığım bu kurs sayesinde bana karışık gelen konular daha anlaşılır oldu ve bu kursu almakla doğru bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Tekrar teşekkürler.... :)

verdiğiniz eğitim sayesinde sorunsuz bir şekilde sınavda başarılı oldum. teşekkürler atilla hoca....

Bize vermiş olduğunuz eğitmden sonraki ilk imtihanda belgemi aldım çok teşekkürler

İzmir şubesinde katıldığım kursta,İlker Gümüşova hocamın bana verdiği hayat kurtaran tüyoların sınavda ne işe yarayacağını düşünürken, ADB sınavından 88 , KMT sınavından da 96 aldım. İlker hocam'ın ilgisine ve bilgisine teşekkür ederim...

Kutsi bey. Kulaklarınızı çınlatıyoruz. Çok güzel öğretmişiniz her şeyi. Non stop Tuzla - Alaçatı sonrada Sığacık yaptık. İnanamıyoruz. Selamlar sevgiler teşekkürler. Halide-murat talu

Eşim ile beraber her iki belgeyi de edinmeye karar verdikten sonra bunu sadece kitaptan çalışarak ve üstün körü ezberleyerek sınavlarına girmek yerine, bundan sonra madem amatör denizcilik konusunu hayatımıza entegre etmeyi de istiyoruz bu bize vesile olsun ve bu konunun uzmanı tarafından bu eğitimi alalım tek amacımız belge almak olmasın bu deneyimi bizzat yaşayalım istedik. İki arkadaşımızı daha organize ederek Çömlekçi Yatçılığa başvurduk. Eğitimimizi Atilla Şayan hocamızdan aldık ve onun renkli anlatımı, inanılmaz deneyimleri bize büyük keyif verdi. Bu vesile ile bundan sonra ki bu denizcilik maceramız da da harika bir arkadaş edindik ve pratiğe yönelik eğitimlerimiz de ve gerçek denizci olma aşamasın da Çömlekçi ailesini yanımızda görmek ve her zaman deneyimlerinden yararlanabilecek olmamız da en büyük kazancımız oldu. Eğitimin sonun da ilk sınavda her iki belgeyide almak zaten süpriz de olmadı..Çok tşk ederiz Çömlekçi Yatçılık ve çok teşekkürler Atilla hocam... selam ve sevgilerle,

59 yaşındayım yüksek tahsilliyim .söyleme sebebim yaş öğrenmenin arkadaşı degil.yaş otur ne gerek var diyor.
Ama ilker hoca renkli heyecanlı anlatımı ile sanki bir derslikte degil bir Mandra da sütünün ne zaman alınacagını bekleyen inek gibi hissettirdiği dersleri sayesinde çok şeyi çok çabuk ve kalıcı öğreniyorsunuz
Ben adb den 82 kmt den 88 aldım. Tesekkur ederim. Buyuk öküz:)

Sayın Ümit Hocam
Ben Esra Çam. 13 Mayıs hafta sonu kursu katılımcınızım. Vakit kaybetmeden cuma günü sınava girdim. Başarılı oldum. Bugün de Karaköye gidip belgelerimi verdim. 10 gün sonra belgeme kavuşacağım. Herşey için çok teşekkür ederim.
Saygı ve selamlarımla

NURTEN HANIMA,MEHMET HOCAYA VE EMEİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...ADB DEN 74 KMT DEN 80 ALARAK SINAVLARI GEÇTİM...HEPİMİNİZE İYİ ÇALIŞMALAR...

Ümit hocam merhaba ben Aris Elmasdağ adb-86 kmt-92 aldim hersey icin cok tesekkurler..

Ümit hocam merhaba,
13 mayıs 2017 kursiyerlerinden cihangir(size göre masanın iskele kemere hattındaki kişi :) )
Hocam işlerim nedeni ile ancak 5 haziran pazartesi sınava girebildim.
sınav sonucu : ADB 86-KMT 84
Anlatımlarınız için size ve oldukça faydalı olan dağıttığınız kitapçıklar için çömlekçi eğitim grubuna tesekkür ederim.

Görüşmek ümidiyle

selamlar
Cihangir Güven

68 Yaşımdayım. İlker Hocamla ilginç bir kurs deneyimimden sonra birazda çalışıp 16 haziranda Marmaris'te sınava girdim. 84 Puan alarak başarılı oldum. Bir yarışmada başarılı olmak duygusu hoş oluyor. Kursa müracaat ederken yanlışlıkla KMT için de para yatırmışım. Oysa almak istemiyordum. İlker Hocamın gazı ve ADB de tek seferde başarılı olmanın hazzıyla KMT ye de gireceğim. Bana bu yaşta bu hazzı yaşatan Çömlekçi ailesine ve de özellikle sınav salonuna girer girmez çizdiğim Hazreti Yuvarlağın mucidi İlker Hocama sonsuz teşekkür ederim.

Talebelik dönemimin üzerinden 45 sene geçmesine rağmen çekinerek katıldığım bu yolculukta ve ehliyetimi almamda ; Tecrübelerini , bilgilerini bize aktaran ve cesaretlendiren Sayın Mehmet Çömlekçi beye çok teşekkür ederim.

ilker hocama emeklerinden dolayı cok tesekkür ederim.birçok soru işaretiyle başladığım kursu doğru bir seçim yapmış olarak bitirdim.renkli ve pozitif kişilik ilker hocam merak etme iki ayaklı öküz olmadım sınavı kazandım:)
ilginiz ve emekleriniz için ayse ve nurten hanımada teşekkürler

Hazreti Yuvarlak ve mucidi İlker Kaptanın müthiş eğitimleri pekişince, ortaya Adb sınavında 92-KMT sınavında 88 puanlık başarı puanları çıktı. Kendisine çok teşekkür ederim.

Farklı bir eğitim sistemi ile, yaratılan sinerjiyi yanyana getirin, yanında bir de İlker Bey olsun, gerisi gerçekten de çok kolay olacak.

Ayrıca bizim aklımıza girip yelkenli bir tekne alma fikrini de kafamıza soktu, tekneyi aldığımızdan ve başına neler geleceğinden halen kendisinin haberi yok :) Bir de Kutup yıldızını görünce hep aklıma geliyorsunuz Hocam :)

Hayatım boyunca aldığım en keyifli hafta sonu eğitimi idi. Teşekkürler Atilla Hoca, teşekkürler Çömlekçi Yatçılık.

Çok kısa ama çok keyifli bir kurs oldu. İşin uzmanı hocalarımız ve sorumluluk sahibi bir anlayış ve sonuç: SÜPER
Başta Mehmet bey'e, Ümit Hocama ve her an her soruma cevap veren Ayşe hanıma çok teşekkürler ediyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim.

Benim gibi dalgıçların çoğuna suyun üzerinde durmak zul gelir. Yani bıraksanız suyun altında, o mavi dünyada yaşayıp gideriz. Ama işte Mehmet reis ve Ümit hoca sayesinde ADB sınavı için gerekli tüm bilgileri keyifli bir haftasonu kursunda aldık. Dostum İlker Gümüşova ve sevgili eşi Ayşe hanım sayesinde sınav heyecanımızın üstesinden geldik ve bugün 86 alarak geçtik. Şimdi sırada ikinci raund yani KMT sınavı var. Sonrasında Sudaki İzler'i hem suyun üstünde hem de derin maviliklerde sürmeye devam. Viya böyle..

İstanbuk beylikdüzünden 4 arkadaş ADB kursuna katıldık.Çok şükür 4 te 4 yaptık sınavda. 4 haşarı öğrenciye sabırla ve tüm profesyonelliği ile ders veren bildiği tüm konuları öğrenciye aktarmaya çalışan Atilla hocamıza çok teşekkür ederim. Çömlekçi yatçılık dersi verdik bizimle işiniz bitti demiyor ehliyeti elimize alana kadar öğrenci üzerinden elini çekmiyor. Tüm evraksal işlerde bizlere yardımcı olan Ayşe hanım gerekli gereksiz tüm sorularımıza sabırla ve özveri ile cevap verdi. Onada çok teşekkür ederim. Kalite emek ister sabır ister Çömlekçi yatçılık sabırla emekle profesyonel hizmet veren bir firma. İlker hocamızada teşekkür ederim. Başarılar dilerim.