Amatör Denizci Belgesi Sınavlarına Hazırlık Kursu

Amatör Denizci Belgesi ile özel kayıtlı veya kiralık, motorlu ve yelkenli 24 metreye kadar tekneleri kullanabilirsiniz.

İstanbul • İzmir • Bursa • Ankara

Maltepe merkez: (0216) 706 1690

Levent - Beylikdüzü: (0212) 318 0108

İzmir, Alsancak: (0232) 374 7510

Bursa, Mudanya - Ankara, Çankaya: (0538) 393 0127

Kurs süresi: Bir hafta sonu,12 saat. Sınavlar: Her hafta devletin salonlarında.

Butik eğitim: %98 başarı oranı. Maksimum 7 öğrencilik sınıflar. Sınav başvurunuzu ek ücret almadan yapıyoruz.

2009 yılından bugüne kadar derslerini tamamlayan mezunlarımızdan birkaç kişi hariç hepsi ADB sınavını ilk girişte geçti. Bir aksilik olur ve sınavı ilk girişte geçemezseniz, ücretsiz ders tekrarı veriyoruz.

İş çıkışında 4 günlük 19:00 - 22:00 alternatif kurs programı.

ADB almak zorunda mıyım?

8 Mayıs 2014 tarihinde resmi gazetede yayınlanan son değişiklikle getirilen Ek Madde 3'e göre: ADB belgesi olmadığı halde özel tekne kullanan kişilere 2900 Türk Lirası idari para cezası uygulanır.

2 Ekim 2009 tarihli resmi gazetede yayınlanan değişiklikle,

2/3/2008 tarihli ve 26804 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Özel Teknelerin Donatımı ve Kullanacak Kişilerin Yeterlikleri Hakkında Yönetmeliğin 7 nci maddesinin beşinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“(5) Motoru on beygir gücünden az özel tekneleri, sadece kürekle yürütülen motorsuz tekneleri, kanolar/kayaklar ile ulusal ve uluslararası yarış sınıfı (kürek sporu tekneleri ile Optimist, Laser, Fin, 420, 470, Pirat, Dragon, Wind Surf gibi yelken sporu tekneleri) spor amaçlı tekneleri kullananlarda ADB aranmaz.”

Sınavlar ne zaman?

Her hafta liman başkanlıklarının bilgisayarlı sınav merkezlerinde sınav açılmaktadır.

Kursa kimler katılabilir?

15 yaşından gün almış Türk vatandaşları ve Türkiye'de oturma izni olan yabancı uyruklu kişiler kursumuza katıldıktan sonra sınava girerek ADB sahibi olabilir. KMT kursu için 17 yaşını doldurmuş olmak gerekir.

Hayır, ADB sınavı tamamen teorik bir test sınavıdır ve araba ehliyetindeki gibi teorik sınavı geçtikten sonra uygulamalı sınav yoktur. Bu yüzden ADB kursumuzda seyre çıkılmamaktadır.

Amatör Denizci Belgesi ile 24 metreye kadar özel kayıtlı motorlu ve yelkenli tekneleri kullanabilirsiniz. Ayrıca Turizm Bakanlığı yat işletme sertifikasına sahip tekneleri de (charter) kiralama sözleşmesi ile mürettebatsız kullanabilirsiniz.

ADB ile ticari tekne kullanamaz, gemilerde ve yatlarda profesyonel olarak çalışamazsınız.

Göz ve kulak muayenesi olacağınız ve başhekimin imzalayacağı herhangi bir poliklinikten son 4 ay içinde alınmış ve özellikle "Amatör Denizci Belgesi Alabilir" başlığı ile düzenlenmiş bir sağlık raporu gereklidir.

Örnek Sınav Soruları

1. Aşağıdakilerden hangisi bir yatın çağrı işareti olabilir?
a) YM11
b) YT1630
c) TCG14
d) TCDL
e) YM1984

2. Geminin bordasında yüklü durumdaki su hattı ile boş durumdaki su hattı arasındaki kısma ne ad verilir?
a) Kemere
b) Bodoslama
c) Pruva
d) Faça
e) Karina

3. “Baş halat mola” diye gelen bir komutta ne istenmektedir?
a) Halatın vira edilmesi
b) Halatın bırakılması
c) Halatın elle tutulması
d) Halatın ırgata sarılması
e) Halatın koçboynuzuna bağlanması

4. Aşağıdakilerden hangisi nebati halat değildir?
a) Sisal
b) Keten
c) Manila
d) Polipropilen
e) Kendir

5. Pervanenin padıl etkisi neden oluşur?
a) Pervane boyundan
b) Pervane şeklinden
c) Karinanın şeklinden
d) Derinlik farkından
e) Geminin hızından

6. Yelkenli teknenin baş tarafının rüzgâra en yakın seyrettiği seyir şekline ne isim verilir?
a) Apaz
b) Dar apaz
c) Kör tiramola
d) Orsa
e) Pupa

7. Haritanın enlemlerinden alınan bir dakikalık ölçü kaç mile denk gelir?
a) 12
b) 4
c) 1
d) 6
e) 2

8. Hakiki 180 rotasına seyir halinde iken tam pruvada bir “Doğu Kardinal Şamandırası” görüldüğünde hemen ne yapılmalıdır?
a) Etrafta diğer şamandıraların yerlerine bakılır.
b) Makine durdurulur.
c) Dümen iskeleye basılır.
d) Sığlığın ne tarafta olduğu araştırılır.
e) Dümen sancağa basılır.

9. Rotası 180 olan tekne bir fenerden kerterizle mevkii koyacaktır. Feneri sancak 40 derece görmüştür. Haritaya fenerin kerterizini kaç derece çizecektir?
a) 140
b) 270
c) 040
d) 180
e) 220

10. Kutup yıldızı hangi takım yıldızının ucundadır?
a) Yay
b) Büyük ayı
c) Küçük ayı
d) Akrep
e) Kartal

11. Pruvadan gelmekte olan ve her iki borda feneri ile silyon fenerleri görünen geminin kısa bir zaman sonra sadece kırmızı borda feneri ve iki silyon feneri görünmektedir. Gemi nasıl bir manevra yapmıştır?
a) Sancağımızdan geçmiştir.
b) Hızını azaltmıştır.
c) Kendi sancağına dönmüştür.
d) Gemi geri dönmüştür.
e) Kendi iskelesine dönmüştür.

12. Aşağıdakilerden hangisinde demir atılacak yer bulunabilir?
a) Navtex
b) GPS
c) Radar
d) Pusula
e) Harita

13. Gemiyi terk etmek gerekip can salı denize atılınca aşağıdakilerden önce hangi hususa dikkat etmek çok önemlidir?
a) Çalıştırma parimasının tekneye bağlı olup olmadığı.
b) Rüzgârın hangi taraftan estiği.
c) Denize atılma saati.
d) Teknenin makinesinin durmuş olması.
e) Teknede yangın olup olmadığı.

14. “Denize düşen kişinin düştüğü yöne alabanda basılır. Teken başlandıç rotasından 70 derece saptığında dümen aksi istikamete alabanda basılır. Prova başlandıç rotasının 180 derece tersine geldiğinde dümen ortalanır.” Anlatılan manevra hangi isimle anılır?
a) Peterson
b) Willamson
c) David
d) Anderson
e) Johnson

15. Gemiyi karaya oturmaya karar verirken aşağıdakilerden hangisi öncelikle dikkate alınması gerekir?
a) Kıyı yapısı
b) Makine gücü
c) Gece veya gündüz olması
d) Geminin hızı
e) Hava durumu

16. Tekne 4 metreden daha derin bir yere battığında ve varsa hangi can kurtarma aracı su üstüne çıkacaktır?
a) Can simidi
b) Dalma giysisi
c) Isı koruyucu tulum
d) Can yeleği
e) Can salı

17. Yedekleme yapılırken yedek halatının boyu nasıl ayarlanmalıdır?
a) 30 metre
b) İki tekne boyu kadar
c) Bir tekne boyu kadar
d) En az direk boyu kadar
e) Dalga boyuna göre

18. Güvertedeki bir yangında hangi söndürücü en son tercih edilmelidir?
a) Karbondioksitli
b) Sulu söndürücü
c) Kimyasal tozlu
d) Köpüklü
e) Kum

19. Can salında kişi başına kaç litre su vardır?
a) 1
b) 2
c) 5
d) 1,5
e) 0,5

20. Aşırı üşüme geçirmiş, hipotermiye uğramış bir kazazedeye öncelikle nasıl ilk yardım yapılır?
a) Vücudu ovalanır.
b) Ilık su verilir.
c) Sıcak içecek verilir.
d) Battaniyeye sarılır.
e) Sıcak yere alınır.

21. Akdeniz’de tam önümüzde bir alçak basınç alanı bulunuyorsa, rüzgâr hangi yönden eser?
a) Pruvadan
b) Sancak bordadan
c) Pupadan
d) İskele bordadan
e) Sancak omuzluktan

22. Hangi denizimiz Marpo78 sözleşmesine göre “özel alan” ilan edilmiştir?
a) Akdeniz
b) Marmara
c) Karadeniz
d) Ege
e) Hepsi

23. Dizel makinede enjekörden yakıt püskürtüldüğünde piston hangi konumdadır?
a) Yukarı çıkmakta
b) Aşağı inmekte
c) Alt ölü noktada
d) Üst ölü noktada
e) Ortada

24. Bir üretecin veya + ucu, diğer üretecin “-“ ucuna gelecek şekilde bağlanarak oluşan devreye ne denir?
a) Paralel devre
b) İkincil devre
c) Seri devre
d) Karışık devre
e) Kısa devre

Cevap Anahtarı

1: e, 2: d, 3: b, 4: d

5: d, 6: d, 7: c, 8: c

9: e, 10: c, 11: c, 12: e

13: a, 14: b, 15: a, 16: e

17: e, 18: c, 19: d, 20: d

21: d, 22: e, 23: d, 24: c

Kursta İşlenen Konular

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı
Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürlüğü
Amatör Denizci Eğitim Müfredatı'na göre ders içeriklerimiz:

I. Ders:

  1. Genel Bilgiler
  2. Tekne Kısımları ve Donanımlar
  3. Genel Denizcilik Terimleri ve Teknede Yönler
  4. Halatlar, Bağlar ve Palamar Halatları
  5. Yelkenli Tekneler
  6. Manevrayı Etkileyen Faktörler, Yanaşma ve Ayrılma
  7. Denizde Çatışmayı Önleme

II. Ders:

  1. Seyir Araçları
  2. Pusula Hesabı ve Kerterizler
  3. Kuzey Yıldızını Bulma
  4. Harita Bilgisi
  5. Seyir: Planlama, Elektronikler ve Mevki Koyma
  6. Seyir Yardımcıları: Fenerler ve Şamandıralar

III. Ders:

  1. Demirleme
  2. Can Kurtarma Araçları ve Denize Adam Düşmesi
  3. Denizde Çatışma ve Çatışma Sonrası Alınacak Önlemler
  4. Teknenin Karaya Oturtulması, Yedekleme ve Yedeklenme
  5. Motor Bilgisi
  6. Denizde Yangınla Mücadele
  7. Tekneyi Terk ve Denizde Canlı Kalma

IV. Ders:

  1. Meteoroloji
  2. Deniz Kirliliği
  3. Elektrik
  4. Denizde ve Gemide İlkyardım
  5. Mevzuat
  6. Temel VHF Telsiz

Yorumlar

Basta hocam Sn.İsmail Taşdelen ve özveri ile islemlerimi yapan Sn.Ayse hn ayrica bu imkani bize sunan Cömlekci Yatcilik timine sonsuz tesekkürler, ADB almak istiyenlere muhakkak tavsiye ederim.

Çömlekçi Yatçılığın Mudanya'daki eğitimde Kutsi hocadan eğitim aldım ve ADB sınavında başarılı oldum, emeği geçen herkese teşekkürler.

Sayın Ümit Hocanın iki günlük haftasonu kursundan sonra,ilk girişte ADB 92,KMT 84 puanla sınavları geçtim,çok çok teşekkürler

Merhabalar katılmış olduğum kursunuzdan sonra bugün girdiğim sınavdan 90 puan alarak ADB belgesi almaya hakettim.Gerek kurs öncesi özellikle Ayşe hanımın ilgisi ve alakası ve asıl önemlisi kurs alırken Kutsi hocamın sabırla bizlere ders anlatması yönlendirmesi konusunda kendilerine çok çok teşekkür ederim

Çömlekçi yatçılığa başta Ayşe hanım ve Kutsi bey olmak üzere teşekkür ederim. Hem ADB hem de KMT sınavlarını geçerek başarılı oldum. Herkese tavsiye ederim.

Başta Atilla hoca ve Ayşe hanım olmak üzere tüm Çömlekçi Yatçılık ekibine teşekkür ederim. Kursumuz çok zevkli geçti ve 82 alarak sınavı kazandım. Herkese tavsiye ederim..

Sevgili hocamiz Kutsi Arda Usluy`un yakin ilgisi ve meslek aski sayesinde cok zevkli gecen 2 günlük bir kurstan sonra Amatör Belgelerimizi aldik. Cok tesekkürler Cömlekci Yatcilik...

Keyifli bir haftasonu eğitimi sonrası girdiğim ADB ve Telsiz sınavlarını başarıyla geçip belgeleri almaya hak kazandım. Başta eğitmenimiz Atilla bey ve başvuru sürecinde yardımcı olan Ayşe hanım olmak üzere Çömlekçi Yatçılığa teşekkür ederim.

Çömlekçi yatçılık izmir şubesinde sevgili İlker hocayla hafta sonu kursuna katıldım. İki gün üst üste güneşli İzmir günlerinde bizi hiç sıkmadan kafamıza bilgileri çaktığı için İlker hocaya öncelikle çok teşekkür etmek isterim. Kısa bir kurs süresine rağmen ADB den 84 KMT den 80 alarak ilk sınavda belge almaya hak kazandım. Teşekkürler Çömlekçi yatçılık

mudanya dan katıldığım kursunuzda bır eğitimci olarak akıcı anlatımıyla bizleri sürekli dinamik tutan eğimeniniz KUTSİ ADRA USLUY benden tam not almıştır.kendisine teşekkür ediyorum.sınavı 84 puanla tamamladım.eğitmenimize ve emeği geçen çömlek yatçılık ekibine teşekküler.başarılarının devamını diliyorum

Ümit Hocanın cok keyifli ve eğitici anlatımı ile ADB sınavını 84 puan ile kazandım.
Çomlekçi yatçılık ve Hocamıza tekrar çok teşekkür ederim.

Firmanıza ve özellikle eğitmenimiz Kutsi beye çok teşekkür ederim. Katıldığım KMT eğitiminde, uzun yıllardır Amatör denizci belgem olmasına ve kendi teknemi kullanıyor olmama rağmen, birçok bilgi eksiğim olduğunu fark etmemi sağladınız ve bilgi edinmeme yardımcı oldunuz. Ayrıca KMT ehliyeti almanın önemi ve dahası konuyu öğrenmenin önemini de aktarmış oldunuz, Teşekkürler, iyi çalışmalr.
Tunca TOKER

Çömlekçi yatçılık tan hafta sonu eğitim alıp birazda verdiği kitaptan çalışarak sınavımı 25 dakika gibi bir sürede bitirip 78 puanla geçtim. Sevgili Ümit Hocaya ve teknik destek anlamında Sevgili Ayşe Gümüşova Hanıma çok teşekkür ederim. Siz sevgili ehliyet adaylarına tavsiye ederim.

3 ve 4 Şubat 2018 tarihlerinde Sayın İlker GÜMÜŞVA ile yapılan kurstan bir hafta sonra bugün (09 Şubat 2018) ADB sınavına girdim ve yeterli puanı alarak belge almaya hak kazandım. 26 Şubat günü de Telsiz ile ilgili sınava gireceğim. Onu da yeterli puanla tamamlayacağıma inanıyorum. Sayın İlker GÜMÜŞOVA'ya teşekkür ederim.Sizi tanımak ve sizinle çalışmak bir keyif. B sınıfı sürücü ehliyetini alırken sınav görevlisi bir polis memuruna verdiğim sözü 1986 yılından beri özenle ve aşırı dikkatle tutmaya devam ediyorum. Benzeri sözler İlker bey için de geçerlidir. Yaşam, Deniz, tüm canlılar ve insanlığa saygı, koruma, sahip çıkma ve yaşatmak için.

Merhaba; Çömlekçi ailesine öncelikle şükranlarımı sunuyorum. Almış olduğum eğitim ve destekle hem ADB hem de KMT ehliyetimi rahatlıkla aldım...Ama özellikle dünya tatlısı biri var ki ;AYŞE RENGİN hanım , onun canayakınlığını, sabrını, sıkıştığım her an çözüm odaklı kaprissiz yaklaşımını , bunaltıcı sorularımı cevaplaması işte özellikle bürokratik süreçte daima yanımda olması çok çok teşekkür ediyorum AYŞE RENGİN GÜMÜŞOVA.... ve son olarak taaa İzmir' lerden sınav öncesi sorularımla bunalttığım ama akşamları dahi pratik çözüm yöntemleriyle desteğini esirgemeyen , girdiğim KMT sınavında en yüksek notu alıp salonda sınav görevleri dahi alkışlanmamı sağlayan sevgili İLKER GÜMÜŞOVA hocama da çok çok teşekkür ederim...

Herşeyden önce müthiş ve kendine özgü ders anlatımı ile sayınİlker hocama ve sonsuz yardımlarını bizlerden esirgemeyen Ayşe Rengin hanıma çok teşekkür ediyorum.Sınavdan sadece bir haftasonu kursu ile 90 puan aldım.Büyük emeği olan hocama saygılarımla...

Bir hobi edinmek adına ADB belgesi almak istedim. Deniz ve tekne ile ilgili hiçbir şey bilmeden Çömlekçi Yatçılığa başvuruda bulundum. Açıkça öğrenme adına pek umudum yoktu. Çünkü 2 günde ne öğrenirdi ki insan. Sonra İlker hoca diye birisi geldi. Değişik bir öğretme stili ile bilgileri zorla beynimize yerleştirdi. İnanın okullarda bu tür eğitim verilse Türkiye bambaşka yerde olurdu. Bugün sınava girdim. 15 kişi içinde en yüksek notu alarak ADB belgesi almaya hak kazandım. Buradan İlker hocama ve belgeler konusunda sonsuz destek sağlayan Ayşe hanıma çok teşekkür ederim. 22 ocakta KMT sınavı var. Oradan da başarı ile ayrılacağımdan hiç şüphem yok.

06-07 ocak 2018 tarihleri arasında Bursa Montanıa otelde çok güzel bir ortamda Arda Hoca nın eğitimine katıldım. 08 ocak 2018 tarihinde sınava girdim ve başarılı olarak ehliyetimi almaya hak kazandım. Çok iyi bir eğitmen olan Arda Hoca ya sonsuz teşekkürlerimi sunuyor ve tekne ehliyeti almak isteyenlere Çömlekçi Yatçılığı ve Arda Hocayı gözü kapalı tercih edebileceklerini söylemek istiyorum. Kayıt ve evrak işlemlerinde çok yardımcı olan Ayşe Hanım a da çok teşekkür ederim.

bu kurstan ve öğretmenden çok memnunum ve ondan çok teşşekur ederim ders anlatımını iyidiki beni bu başarıya getirdi ve herkese benden nasihat herkes İlker Gümüşova kursuna gitsin ve ondan çok teşekkur ederim.

Bu kadar kısa sürede bize herşeyi öğreten püf noktalarıyla espirili anlatımıyla aklımıza bütün bilgileri sokan İlker beye sıcak kanlı işlemlerimizi halleden bizlere kolaylık sağlayan güler yüzlü eşi Ayşe hanıma cok teşekkür ederim. Sizi tanımak çok güzeldi eşim ve ben sınavımızı başarıyla tek seferde verdik.Çömlekçi ailesi yeniden sonsuz teşekkürler...

Çömlekçi yatçılık ailesine teşekkürler. Gerçekten güzel vakit geçirdik kursta. Eğitmen arkadaşımıza ve diğer bürokratik işlerimizde yardımcı olan Ayşe hanıma ayrıca teşekkür ederim. Kurs sonrası ADB ve KMT sınavlarını zorlanmadan halletik.

2-3 Aralık kursunu Atilla hoca ile tamamladıktan sonra 6 Aralık’ta sınava girip başarıyla tamamladım. Desteklerinden dolayı Ayşe hanım, Atilla hoca ve tüm Çömlekçi yatçıkık ekibine teşekkür ederim. Bu işlemler için de İngiltere’den gelmiş bulunuyorum ve 1 haftada herşey bitti.

İzmir de İlker bey den aldigimiz Amatör denizcilik belgesi kursu ile hem ben hemde çocuklarim yeni bir dost kazanmiş olduk..Tesekkurler İlker hoca ve Ayşe hanim ilginize ve bugünkü ADB sinavinda 90 almamdaki katkiniza..

Çok keyifli bir kurstu. Uzman hocam İsmail Taşdelen ve her soruma cevap veren Ayşe hanıma çok teşekkürler ediyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim.

ATILLA ABİ MÜTHİŞ BİR EĞİTMEN ILK SINAVIM 10 DK SÜRDÜ ILK ÖNCE BEN BITIRDIM.1 SAAT BEKLEDIM SONUÇ İÇİN 82 PUANLA GÜNÜN SINAV BİRİNCİSİ OLDUM. AYŞE HANIMADA VERDİĞİ KATKIDAN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM.

Çömlekçi Yatçılık'ta hafta sonu derslerini Ankara'da, Kutsi Arda Usluy'dan aldım. Öncelikle hocamıza çok teşekkür etmek istiyorum. Özellikle yelkencilik özelinde verdiği bilgiler, pek öyle kitaplarda bulabileceğiniz cinsten değil. Hocamız, teknelerle ilgili ezber bilgilerden ziyade size olayın mantığını kavratmaya çalışıyor. Bunu da hayli pratik ve sade bir anlatımla gerçekleştiriyor. Bu şekilde elbette bilgiler daha anlamlı, kalıcı oluyor. Ders süreci dışında ise bana belge yönetimi konusunda destek veren Ayşe Rengin Hanım'a binlerce kez teşekkür etmek istiyorum. Aklıma gelen her sorunun-ki çok soru sorarım-yanıtını aldığımı söylemek zorundayım. Zihnimde herhangi bir bulanıklığa yer kalmadan sınava girdiğimi belirtmeliyim. Bu eğitim sonrasında çok doğru bir karar verdiğimin farkına vardım.
Teşekkür ederim Arda Hocam, Ayşe Rengin Hanım ve İlker Hocam!
İyi ki varsınız!
Not: KMT ve ADB'den oldukça yüksek notlarla geçtiğimi de belirteyim:)

Atilla hocaya ve Ayse hnm Onların nezdinde de CÖMLEKCİ YATCILIK EKİBİNE TŞK EDERİM.2 günlük hızlandırılmış eğitim ve sonunda destek ile bugun ADB ni alma hakkını kazandım.Başarılarınızın devamını dilerim

İstanbul da olup, bu kadar kısa zamanda çok iyi eğitim alıp ve her iki sınavı da 1 hafta içinde halletmenin merkezidir burası. Emeği geçen başta Atilla hocaya, Ayşe hanıma ve Mehmet Bey e çok teşekkür ederim. Bu daha başlangıç.. Görüşmek ümidiyle..

Öncelikle İzmirden sevgiler..
ADB için 92 puan ile geçen biri olarak öncelikle İlker Gümüşova ve eşi Ayşe ablaya yürekten teşekkürlerimizi iletiyoruz. Ders anlatışı olsun, sivil yaşamdaki duruşu her bakımdan yüzlerinden gülümseme eksik olmayan dört dörtlük insanlardır kendileri. Emekleriniz için teşekkür ederiz.
Mr. & Mrs. Innocent

Maksadım sadece sınavları başarmak değil, bunun yanısıra gerçekten tekneyi, denizi, denizciliği öğrenmek olduğundan ADB ve KMT için kurs almanın yararlı olacağını düşündüm. Çömlekçi Yatçılık'ın kursuna başvurdum ve başvurumdan itibaren Ayşe Rengin hanımefendinin işlemlerime dair çok yakın ve müşfik ilgisiyle karşılaştım, mutlu oldum. İsmail TAŞDELEN hocanın gerçekten öğretici tekniğiyle kursu tamamladıktan bir hafta sonra hem Amatör Denizci Belgemi hem KMT belgemi aldım. Çömlekçi Yatçılık'a, Ayşe Rengin hanımefendiye ve İsmail TAŞDELEN hocama teşekkür ederim. Ayrıca sizlerle tanışmaktan çok mutlu oldum. Esen kalın...

Bayramdan önce katılmış olduğum ADB kursunda Atilla hocamın kısa bir zamanda bana öğrettiği bilgi ve tecrübelerinden dolayı çok teşekkür ederim.Bugün girdiğim sınavı başarılı bir şekilde geçtim Ayrıca kursu tamamladıktan sonra gereken tüm evrak işleriyle ilgilenen ve tüm sorulara hassasiyetle cevap veren Ayşe hanıma çok teşekkür ederim..Sınav bittikten sonra geçtiğimi haber vermek için aradığım Ayşe hanımın sevinci ve mutluluğu beni daha cok mutlu etti :) ve Atilla hocamında iyi dilek ve temennilernden dolayı gerçekten hepinize çokk çokk teşekkür ederm emeği geçen herkesten.. çömlekçi yatçılık iyi bir aile ortamı

İstanbuk beylikdüzünden 4 arkadaş ADB kursuna katıldık.Çok şükür 4 te 4 yaptık sınavda. 4 haşarı öğrenciye sabırla ve tüm profesyonelliği ile ders veren bildiği tüm konuları öğrenciye aktarmaya çalışan Atilla hocamıza çok teşekkür ederim. Çömlekçi yatçılık dersi verdik bizimle işiniz bitti demiyor ehliyeti elimize alana kadar öğrenci üzerinden elini çekmiyor. Tüm evraksal işlerde bizlere yardımcı olan Ayşe hanım gerekli gereksiz tüm sorularımıza sabırla ve özveri ile cevap verdi. Onada çok teşekkür ederim. Kalite emek ister sabır ister Çömlekçi yatçılık sabırla emekle profesyonel hizmet veren bir firma. İlker hocamızada teşekkür ederim. Başarılar dilerim.

Benim gibi dalgıçların çoğuna suyun üzerinde durmak zul gelir. Yani bıraksanız suyun altında, o mavi dünyada yaşayıp gideriz. Ama işte Mehmet reis ve Ümit hoca sayesinde ADB sınavı için gerekli tüm bilgileri keyifli bir haftasonu kursunda aldık. Dostum İlker Gümüşova ve sevgili eşi Ayşe hanım sayesinde sınav heyecanımızın üstesinden geldik ve bugün 86 alarak geçtik. Şimdi sırada ikinci raund yani KMT sınavı var. Sonrasında Sudaki İzler'i hem suyun üstünde hem de derin maviliklerde sürmeye devam. Viya böyle..

Çok kısa ama çok keyifli bir kurs oldu. İşin uzmanı hocalarımız ve sorumluluk sahibi bir anlayış ve sonuç: SÜPER
Başta Mehmet bey'e, Ümit Hocama ve her an her soruma cevap veren Ayşe hanıma çok teşekkürler ediyorum.
Kesinlikle tavsiye ederim.

Hayatım boyunca aldığım en keyifli hafta sonu eğitimi idi. Teşekkürler Atilla Hoca, teşekkürler Çömlekçi Yatçılık.

Hazreti Yuvarlak ve mucidi İlker Kaptanın müthiş eğitimleri pekişince, ortaya Adb sınavında 92-KMT sınavında 88 puanlık başarı puanları çıktı. Kendisine çok teşekkür ederim.

Farklı bir eğitim sistemi ile, yaratılan sinerjiyi yanyana getirin, yanında bir de İlker Bey olsun, gerisi gerçekten de çok kolay olacak.

Ayrıca bizim aklımıza girip yelkenli bir tekne alma fikrini de kafamıza soktu, tekneyi aldığımızdan ve başına neler geleceğinden halen kendisinin haberi yok :) Bir de Kutup yıldızını görünce hep aklıma geliyorsunuz Hocam :)

ilker hocama emeklerinden dolayı cok tesekkür ederim.birçok soru işaretiyle başladığım kursu doğru bir seçim yapmış olarak bitirdim.renkli ve pozitif kişilik ilker hocam merak etme iki ayaklı öküz olmadım sınavı kazandım:)
ilginiz ve emekleriniz için ayse ve nurten hanımada teşekkürler

Talebelik dönemimin üzerinden 45 sene geçmesine rağmen çekinerek katıldığım bu yolculukta ve ehliyetimi almamda ; Tecrübelerini , bilgilerini bize aktaran ve cesaretlendiren Sayın Mehmet Çömlekçi beye çok teşekkür ederim.

68 Yaşımdayım. İlker Hocamla ilginç bir kurs deneyimimden sonra birazda çalışıp 16 haziranda Marmaris'te sınava girdim. 84 Puan alarak başarılı oldum. Bir yarışmada başarılı olmak duygusu hoş oluyor. Kursa müracaat ederken yanlışlıkla KMT için de para yatırmışım. Oysa almak istemiyordum. İlker Hocamın gazı ve ADB de tek seferde başarılı olmanın hazzıyla KMT ye de gireceğim. Bana bu yaşta bu hazzı yaşatan Çömlekçi ailesine ve de özellikle sınav salonuna girer girmez çizdiğim Hazreti Yuvarlağın mucidi İlker Hocama sonsuz teşekkür ederim.

Ümit hocam merhaba,
13 mayıs 2017 kursiyerlerinden cihangir(size göre masanın iskele kemere hattındaki kişi :) )
Hocam işlerim nedeni ile ancak 5 haziran pazartesi sınava girebildim.
sınav sonucu : ADB 86-KMT 84
Anlatımlarınız için size ve oldukça faydalı olan dağıttığınız kitapçıklar için çömlekçi eğitim grubuna tesekkür ederim.

Görüşmek ümidiyle

selamlar
Cihangir Güven

Ümit hocam merhaba ben Aris Elmasdağ adb-86 kmt-92 aldim hersey icin cok tesekkurler..

NURTEN HANIMA,MEHMET HOCAYA VE EMEİ GEÇEN HERKESE ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM...ADB DEN 74 KMT DEN 80 ALARAK SINAVLARI GEÇTİM...HEPİMİNİZE İYİ ÇALIŞMALAR...

Sayın Ümit Hocam
Ben Esra Çam. 13 Mayıs hafta sonu kursu katılımcınızım. Vakit kaybetmeden cuma günü sınava girdim. Başarılı oldum. Bugün de Karaköye gidip belgelerimi verdim. 10 gün sonra belgeme kavuşacağım. Herşey için çok teşekkür ederim.
Saygı ve selamlarımla

59 yaşındayım yüksek tahsilliyim .söyleme sebebim yaş öğrenmenin arkadaşı degil.yaş otur ne gerek var diyor.
Ama ilker hoca renkli heyecanlı anlatımı ile sanki bir derslikte degil bir Mandra da sütünün ne zaman alınacagını bekleyen inek gibi hissettirdiği dersleri sayesinde çok şeyi çok çabuk ve kalıcı öğreniyorsunuz
Ben adb den 82 kmt den 88 aldım. Tesekkur ederim. Buyuk öküz:)

Eşim ile beraber her iki belgeyi de edinmeye karar verdikten sonra bunu sadece kitaptan çalışarak ve üstün körü ezberleyerek sınavlarına girmek yerine, bundan sonra madem amatör denizcilik konusunu hayatımıza entegre etmeyi de istiyoruz bu bize vesile olsun ve bu konunun uzmanı tarafından bu eğitimi alalım tek amacımız belge almak olmasın bu deneyimi bizzat yaşayalım istedik. İki arkadaşımızı daha organize ederek Çömlekçi Yatçılığa başvurduk. Eğitimimizi Atilla Şayan hocamızdan aldık ve onun renkli anlatımı, inanılmaz deneyimleri bize büyük keyif verdi. Bu vesile ile bundan sonra ki bu denizcilik maceramız da da harika bir arkadaş edindik ve pratiğe yönelik eğitimlerimiz de ve gerçek denizci olma aşamasın da Çömlekçi ailesini yanımızda görmek ve her zaman deneyimlerinden yararlanabilecek olmamız da en büyük kazancımız oldu. Eğitimin sonun da ilk sınavda her iki belgeyide almak zaten süpriz de olmadı..Çok tşk ederiz Çömlekçi Yatçılık ve çok teşekkürler Atilla hocam... selam ve sevgilerle,

Kutsi bey. Kulaklarınızı çınlatıyoruz. Çok güzel öğretmişiniz her şeyi. Non stop Tuzla - Alaçatı sonrada Sığacık yaptık. İnanamıyoruz. Selamlar sevgiler teşekkürler. Halide-murat talu

İzmir şubesinde katıldığım kursta,İlker Gümüşova hocamın bana verdiği hayat kurtaran tüyoların sınavda ne işe yarayacağını düşünürken, ADB sınavından 88 , KMT sınavından da 96 aldım. İlker hocam'ın ilgisine ve bilgisine teşekkür ederim...

Bize vermiş olduğunuz eğitmden sonraki ilk imtihanda belgemi aldım çok teşekkürler

verdiğiniz eğitim sayesinde sorunsuz bir şekilde sınavda başarılı oldum. teşekkürler atilla hoca....

ADB ve KMT ehliyetlerimi almak için 52 yaşında biraz çekinerek çıktığım sınav yolculuğumda bana yol gösteren değerli hocam Mehmet Çömlekçi Bey'e ve bu süreçte yardımlarını hiçbir zaman esirgemeyen Nurten Hanımefendiye çok teşekkür ediyorum. ADB sınavından 92, KMT'den ise 88 almamda büyük payları vardır. Daha öncede niyetlenmiştim ancak bazı karışık konuları anlamakta zorlandığım için vazgeçmiştim. Bu defa işi şansa bırakmamak için yazıldığım bu kurs sayesinde bana karışık gelen konular daha anlaşılır oldu ve bu kursu almakla doğru bir karar verdiğimi şimdi daha iyi anlıyorum. Tekrar teşekkürler.... :)

Kayıt Olabileceğiniz Gruplar ve Kontenjanları

Hafta sonu ADB kursu: Cumartesi + Pazar 10:00 - 17:00.

İş çıkışı ADB kursu: Pazartesi + Salı + Çarşamba + Perşembe 19:00 - 22:00

28 Nisan Cumartesi 30 Nisan Pazartesi 5 Mayıs Cumartesi 7 Mayıs Pazartesi 12 Mayıs Cumartesi 14 Mayıs Pazartesi 19 Mayıs Cumartesi
Levent 3 kişilik yer var 7 kişilik yer var 7 kişilik yer var 7 kişilik yer var
Bursa 7 kişilik yer var 7 kişilik yer var
İzmir 4 kişilik yer var 7 kişilik yer var 7 kişilik yer var 6 kişilik yer var
Maltepe 3 kişilik yer var Yer kalmadı. 7 kişilik yer var 7 kişilik yer var 7 kişilik yer var
Beylikdüzü 7 kişilik yer var 7 kişilik yer var 6 kişilik yer var
Ankara 4 kişilik yer var 7 kişilik yer var